Vacantele Mele

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

Vizită de 1 Mai la Ruse, Bulgaria

Orașul Ruse este o variantă bună pentru a petrece o zi în afara Bucureștiului. Aflat la doar 80 km. distanță de București, mergeți înspre Giurgiu apoi traversați podul Giurgiu -€“ Ruse.

Am plătit taxa de pod (13 lei), și pe-aici ți-e drumul! Intrăm în Ruse și ne ghidăm după indicatoare către Centru. Centrul orașului este o zonă pietonală cu multe terase, magazine, Palatul de Justiție, Parcul Renașterii și o frumoasă fântână arteziană.

P1100635

P1100638

P1100652

P1100683

P1100654

P1100664

Mi-a plăcut mult faptul că am găsit orașul foarte curat și îngrijit, băncuțe vopsite, flori plantate mai peste tot, liniște și atmosferă de zi liberă!

P1100665

P1100668

Mai jos aveți o hartă pentru a vă orienta mai ușor.

harta centru ruse

Pentru masă vă recomand să mergeți la Happy Bar&Grill – este o terasă foarte mare, cu mese din lemn și multe jardiniere cu panseluțe. Mâncarea este foarte bună (deși porțiile sunt cam mici…), prețurile acceptabile. Meniul este variat,  pește, fructe de mare, pizza, deserturi bune, etc. Nu doar că au meniul în limba română, dar și ospătarii vorbesc română :)Š Am încercat și o altă terasă însă am avut surprize neplăcute, așa că vă recomand să mergeți la sigur cu Happy (este marcat pe hartă).

P1100679

Traversând centrul pietonal, veți intra în Parcul Renașterii (Park na vazrozhdentsite), un mic parc de distracții amenajat cu tot felul de tiribombe, trenulețe și comedii, dar și cu tarabe cu floricele, înghețată, tukish delight, etc.

P1100689

P1100688

P1100692

P1100695

P1100696

Pentru cumpărături vă recomand mall-ul Ruse Mall, care este chiar la intrarea în oraș dinspre Giurgiu, foarte bine semnalizat prin indicatoare. Tot aici este și un supermarket Carrefour în care puteți găsi produse tradiționale bulgărești: murături, cosmetice cu extract de trandafiri, uleiuri esențiale, trandafiri pentru plantat, etc.

Cam atât despre Ruse 🙂

Lasă un comentariu

informatie

Această înregistrare a fost postată la mai 5, 2014 de în Travel, Uncategorized şi etichetată , , , , , , , , , .
Vacantele Mele

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

My Mother's Work

Lucruri manuale croșetate din suflet.

Speechless Art | Doar Artă.

Arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe alţii să vadă.

Anunturi-Arges.ro

Anunturi-Arges.ro - site de mica publicitate din Pitesti - Arges - Romania

Blog cu tema fotografica

Incercari-foto, mai mult sau mai putin reusite

Fotografii - Bogdan Grigore - Explore my world

Blog de fotografii artistice ( nuduri artistice, portrete, street photography, calatorii)

Octo Cat

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.