Vacantele Mele

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

Week-end în Delta Dunării -€“ Dunăvățul de Jos (Prima parte)

P107039217 august 2013 (vineri), zi liberă de Adormirea Maicii Domnului + sâmbătă și duminică = minivacanță în Deltă Dunării.
De mult timp îmi doream să ajung în Deltă, dar de fiecare dată am schimbat planul cu ceva mai comun, cum ar fi litoralul, Sibiul sau Valea Prahovei. De data aceasta am respectat planul și am pornit spre Tulcea pe ruta București -€“ Autostrada Soarelui -€“ Slobozia -€“ Hârșova (DN 22A) -€“ Sarichioi -€“ Dunavatul de Jos.

P1070434După Hârșova drumul este foarte plăcut, trafic lejer, iar de-o parte și de alta a drumului sunt multe mori eoliene care formează o priveliște occidentală, pe porțiune de zeci de kilometri. Doar în Spania am mai văzut așa ceva 🙂
Ajunși la Dunavatul de Jos, s-a terminat și drumul asfaltat și încep canalele Deltei. Din București se fac în jur de 4 ore.
Am rezervat o pensiune la Dunavatul de Jos, un mic sătuc la buza Deltei. Gazdă primitoare, genul de persoană pentru care timpul este infinit și nu trebuie să te grăbești. Așa am realizat că poate sunt prea agitată uneori și mă impacientez pentru lucruri mărunte. Sătucul este format de-a lungul drumului principal asfaltat, în stare foarte bună. Sunt câteva pensiuni cu restaurant unde se gătește bine, sunt semnalizate de-a lungul drumului principal. Prețurile sunt normale, de restaurant (ex. 8-10 lei borș de pește, 25 lei saramură cu mămăliguță, 25-35 lei pește la grătar). In imagine este o un fel de bar cu o „atitudine” aparte :))

P1070055
Țânțarii sunt într-adevăr o problemă în Deltă dar și în satele de lângă. Am fost pregătită cu spray Autan pe care l-am folosit și nu am avut nici măcar o ciupitură, însă cei din grup care au refuzat să îl folosească se băteau de țânțari la fiecare secundă.
În ultima zi am cumpărat pește, mult pește, un sac de pește 😀 Aprox. 15 kg de știucă de captură pe care am pastrat-o la congelator. Calitatea peștelui este superioară celui de crescătorie și este mult mai ieftin  (6 lei/kg.).

P1070069

P1070086

P1070100

P1070106

P1070372

P1070396

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 26, 2014 de în Uncategorized şi etichetată , , , , .
Balica Marius

''Probably the curliest photographer in the world."

Vacantele Mele

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

My Mother's Work

Lucruri manuale croșetate din suflet.

Speechless Art | Doar Artă.

Arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe alţii să vadă.

Sorina Weblog

despre...un fel de-a fi...in amintire..

Anunturi-Arges.ro

Anunturi-Arges.ro - site de mica publicitate din Pitesti - Arges - Romania

Blog cu tema fotografica

Incercari-foto, mai mult sau mai putin reusite

Fotografii - Bogdan Grigore - Explore my world

Blog de fotografii artistice ( nuduri artistice, portrete, street photography, calatorii)

Advanced PC Fixer

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

%d blogeri au apreciat asta: