Vacantele Mele

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

Traseu Plaiul Foii – Valea Urșilor – Vf. Padina Popii (2018m.)

Despre traseul până la Valea Urșilor puteți citi în acest articol.
Am ajuns vineri dimineață la ora 10 la Plaiul Foii, la ora 11 eram deja la baza muntelui, nerăbdători să continuăm drumul abandonat data trecută.

P1050668
De data aceasta, facem doar o oră până la Refugiul Diana, știam deja traseul și am avut doar „€œvoinici” în echipă, astfel că s-a redus timpul de urcare 🙂
Cum vă spuneam, de la Refugiul Diana pornesc mai multe trasee, noi am ales să mergem pe traseul Vf. Padina Popii, 4 ore după indicator. Zis și făcut, o luăm din loc! Traseul începe cu o potecă și devine din ce în ce mai dificil, grohotișul își face apariția încet, dar sigur, astfel că la un moment dat, în pantă, îți alunecă picioarele cu tot cu pietrele de sub.

P1050705

P1050709

P1050710

Trebuie să pășiți foarte atent, o să urcați astfel aproximativ o oră. Traseul devine tot mai abrupt, apar și câteva lanțuri și o urcare foarte înclinată pe pietre.

P1050687

P1050697

În sfârșit ajungem „œsus” și admirăm privelistea: stanca în toate părțile, vegetația a rămas în vale. Mai mergem o oră și am ajuns la Vf. Padina Popii, 2018 m.

P1050727

De aici puteți merge pe creastă o oră și veți ajunge la Vf. Ascuțit -€“ 2150 m.  Am făcut o pauză de aprox. o oră și am admirat priveliștea din jur: stânci, arbuști, flori de munte; as fi tras un pui de somn :D. Este foarte cald pentru luna iunie iar soarele ne luminează/încălzește urcarea.

P1050732

P1050747

Recomand haine subțiri (pantaloni scurți, tricou) pentru această perioadă a anului.
La întoarcere, am decis să schimbăm traseul, întrucât am văzut că mai este o variantă de coborâre spre Refugiul Diana, același timp, dar este cumva prin „€œspatele” vârfului. S-a dovedit a fi o decizie bună, pentru că această parte era umbrită, iar la 200 m. de coborâre apare și un izvor cu apă rece și limpede, avea chiar și o cană pentru a umple sticla. Foarte bună apa, în ciuda sfaturilor de a nu bea apă din izvoarele de pe munte, nu am suferit efecte adverse.

Și această parte este plină de grohotiș, aluneci foarte ușor, nu de puține ori m-am trezit în fund 😀 După aprox. 2 ore ajungem la refugiu, facem o mică pauză și continuăm spre Plaiul Foii.

P1050688

La coborâre încep să simt că genunchiul drept nu mai face față și are nevoie de odihnă, mă bucur că mai avem doar puțin până jos.

Căsuța din poză este „Casa Crăița” și a fost de basm!  Aranjată simplu, dar cu gust, curată, perfectă pentru 4 persoane, cum eram noi. Nu pierdem prea mult timpul, am mâncat la Pensiunea „€œPlaiul Foii” și ne ducem la somn pentru că mâine avem un alt traseul mai greu.

P1050857
Dificultate: medie
Timp conform indicatoare: 6 h; timpul nostru: 4.5 h
Altitudine maximă atinsă: 2018 m.
Perioadă: 23 Iunie 2013

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 23, 2013 de în Uncategorized şi etichetată , , , , .
Balica Marius

''Probably the curliest photographer in the world."

Vacantele Mele

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

My Mother's Work

Lucruri manuale croșetate din suflet.

Speechless Art | Doar Artă.

Arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe alţii să vadă.

Sorina Weblog

despre...un fel de-a fi...in amintire..

Anunturi-Arges.ro

Anunturi-Arges.ro - site de mica publicitate din Pitesti - Arges - Romania

Blog cu tema fotografica

Incercari-foto, mai mult sau mai putin reusite

Fotografii - Bogdan Grigore - Explore my world

Blog de fotografii artistice ( nuduri artistice, portrete, street photography, calatorii)

Advanced PC Fixer

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

%d blogeri au apreciat asta: