Vacantele Mele

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

Anglia în bucate – Brownie à la Masterchef

9781405373883_ZCălătorului îi stă bine cu o rețetă-suvenir de desert  de prin locurile pe care le vizitează.

Așa că, în această iarnă, vizitând Anglia, am gustat acesta prăjitură la prietena care ne-a găzduit. Rețeta este luată din cartea ”MasterChef Kitchen Bible”.

Este un soi de brownie, dar ce îmi place foarte mult la ea este faptul că nu are niciun gram de făină, iar aroma pe care o dă lichiorul amaretto este de neuitat! Așa că am împrumutat  această rețetă  ca suvenir pentru când mi-o fi mai dor de Anglia 😀

Și pentru că rețeta o aveam scrisă (mai mult schițată) pe o hârtie, cu ocazia asta rămâne scrisă pe blog și sigur nu o să i se piardă urma.

Brownie à la Masterchef

 Ingrediente:

150 gr. ciocolată neagră de calitate superioară

125 gr. unt

5 ouă (separate în 5 albușuri și 5 gălbenușuri)

150 gr. zahăr

175 gr. praf de migdale

100 ml. lichior amaretto

 Modalitate de preparare:

Topim ciocolata și untul la bain-marie și le dăm la rece (topiți-le într-un vas mai mare pentru că aici se va aduna toată compoziția)

Se bat albușurile până devin spumă

Peste ciocolata topită punem praful de migdale și zahărul, apoi adăugăm gălbenușurile și cei 100 ml. amaretto

1

2

Se adaugă și albușurile și se amestecă compoziția foarte bine până se omogenizează și se dezlipește și ciocolata de pe fundul vasului

3

4

Compoziția se toarnă într-o tavă cu pereții detașabili, tapetată cu hârtie de copt

5

Se coace 30-40 de minute la cuptorul preîncălzit la 160 grade C. Prăjitura va avea un interior moale, cremos, iar la exterior va fi uscată, asemenea unui pandișpan.

Recomand să serviți prăjitura când încă mai este cladă cu o cupă de înghețată lângă. Tocmai de aceea, m-am gândit că această rețetă merge foarte bine cu o înghețată de portocale, am să vă prezint rețeta în această postare.

Enjoy!

8

7

6

Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Iunie 3, 2013 de în Uncategorized şi etichetată , , , , , , , .
Balica Marius

''Probably the curliest photographer in the world."

Vacantele Mele

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

My Mother's Work

Lucruri manuale croșetate din suflet.

Speechless Art | Doar Artă.

Arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe alţii să vadă.

Sorina Weblog

despre...un fel de-a fi...in amintire..

Anunturi-Arges.ro

Anunturi-Arges.ro - site de mica publicitate din Pitesti - Arges - Romania

Blog cu tema fotografica

Incercari-foto, mai mult sau mai putin reusite

Fotografii - Bogdan Grigore - Explore my world

Blog de fotografii artistice ( nuduri artistice, portrete, street photography, calatorii)

Advanced PC Fixer

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

%d blogeri au apreciat asta: